De 7 voordelen van een draagdoek

Als mama van 2 weet ik als geen ander hoe zalig het is om je kindje gezellig dichtbij je te dragen. Zelf beschouw ik een draagdoek als een echte lifesaver. In deze blog zet ik 7 voordelen van dragen op een rijtje en vertel ik je waar je best op kan letten.


  1. 1 draagdoek + 1 baby = 2 handen vrij ! Zowel in huis als op stap even je twee handen vrij hebben, dat is gewoon onbetaalbaar. Na de geboorte van mijn eerste zoontje koos ik meteen voor een zachte babylonia draagdoek. En wat een luxe om handsfree door het huis te kunnen gaan. Bij de komst van een broertje, werd de draagdoek al helemaal onmisbaar! De babylonia draagdoek shop je trouwens bij mini-me 😍

  2. Dragen is super leuk Je kunt letterlijk overal je baby dragen. Super handig wanneer je gaat wandelen, de bus neemt, ... Maar een draagdoek is niet alleen praktisch, het is ook gewoon leuk en gezellig om je baby zo dicht tegen je aan te voelen. Ik voel me altijd zo fier als een gieter wanneer ik op stap ga met mijn mini-me in de draagdoek.

  3. Love is in the air 💛 De aanmaak van het liefdeshormoon (oxytocine ) wordt gestimuleerd door je baby en peuter te dragen. Wat zorgt voor een goede hechting tussen mama en baby.

  4. Prikkels verminderen Is je baby gevoelig aan prikkels? Dan is een draagdoek dé ideale oplossing tijdens drukke momenten. Doordat je je kindje naar je toe draagt, is het afgeschermd van alle prikkels van buitenaf. Waardoor je tegen de avond niet met een overprikkelde huilbaby in huis zit ;)

  5. Je baby voelt zich veilig Na 9 maanden in je buik, is een draagdoek de ideale manier om je baby rustig te laten wennen aan zijn verhuis naar de grote buitenwereld. Je mini voelt zich in de draagdoek veilig en warm, net als in je baarmoeder. Hij kan jouw hartslag en stem horen, jou ruiken en voelen. Waardoor jouw baby zich veilig en gerust voelt. Die constante nood aan geborgenheid en contact wordt trouwens ‘huidhonger’ genoemd. Dat is net zoals eten, een basisbehoefte van je kindje! Door je baby te dragen geef je je baby wat hij écht nodig heeft! Dus nee hoor, dat is geen verwennerij 😉

  6. Tummy Time maar dan anders Tummy time is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van je baby. Helaas zijn heel wat baby’s hier niet meteen fan van. Vooral als ze nog heel klein zijn. Maar dragen, daar houden alle baby’s van! En dat is eigenlijk een soort van verticale tummy time. Tijdens het dragen worden de rug- en nekspieren van je baby gestimuleerd. Dit stimuleert de romp- en nekstabiliteit van jouw mini. Baby’s die veel gedragen worden, liggen minder vaak passief op hun rug waardoor ze meer spiertjes ontwikkelen én minder kans hebben op een afgeplat hoofd.

  7. Een draagdoek als troost Een knuffel van mama of papa geeft jouw baby troost en vermindert stress. Bij typische babykwaaltjes zoals krampjes, reflux, groeispurtjes en doorkomende tandjes is een draagdoek dus een ideale remedie !

"Onderzoek toont aan dat baby’s die dagelijks gedragen worden opvallend minder huilen"

Ergonomisch dragen
Naast een goede knooptechniek, is het belangrijk om het gewicht van je baby goed te verspreiden en ervoor te zorgen dat je kindje in de M-houding zit.


Dit wil zeggen dat je kindje dicht tegen je aan zit en een goede knie tot knie ondersteuning heeft.

De billetjes komen dan lager dan de knietjes. Hierdoor respecteer je de natuurlijke bolle houding van je baby en wordt zijn rugje niet belast.


Kun je je mini een kusje op het voorhoofd geven? Dan draag je je baby goed!Klik hier om jouw Babylonia draagdoek te shoppen en ontdek de verschillende prints. 

Bijkomende vragen? Shoot!

info.minimeshop@gmail.com of een bericht via de Mini-me Instagram / Facebookpagina


Vond je dit artikel interessant? Volg Mini-me dan op social media en ontdek dagelijks onze nieuwe posts met meer tips, tricks, grappige quotes, inspiratie,... Let's get social!


Klik hier om te connecteren met Mini-me op Facebook,

klik hier om Mini-me te volgen op Instagram


Mini-me webshop