Doorkomende tandjes? Bijtring to the rescue

Wanneer de tandjes doorkomen bij jouw baby, zorgt dat automatisch voor wat ongemak. Maar met een bijtring kun je de pijn van jouw mini-me opvangen en het doorkomen van de tandjes zo vlot mogelijk laten verlopen. Verder heb je er uiteraard weinig tot niets aan te zeggen 😅


Elke baby krijgt op z'n eigen tempo tandjes. De ene heeft al een mond vol tanden op 12 maanden, de andere moet op die leeftijd nog aan de eerste tandjes beginnen. Het is geen wedstrijd. Opgroeien doet elke mini-me op z'n eigen tempo 💛


Gemiddeld komen de eerste tandjes wanneer je baby 4 à 7 maanden oud is. Mijn zoontje, Lucas, kreeg zijn eerste tandje al op amper 3 maanden en had daar weinig tot geen last van. Andere kinderen zien dan weer enorm af van hun doorkomende tandjes.


Hoe weet je of jouw kindje weent omdat het tandjes krijgt?


Jouw baby kan om verschillende redenen huilen om duidelijk te maken dat hij/zij iets van je nodig heeft. Maar als jouw baby huilt omwille van pijn door de doorkomende tandjes, merk je vaak nog andere signalen:


koorts: doordat de tandjes door het tandvlees heen moeten en dat tandvlees dus beschadigt geraakt, kan dit een ontstekingsreactie geven waardoor jouw mini-me koorts krijgt. Geen zorgen, je hoeft niet elke temperatuurstijging van jouw baby bij te houden en te behandelen. Kijk liever naar hoe je kind zich gedraagt. Als hij/zij nog steeds actief is en goed drinkt is er geen reden tot koortswerende middelen.


Stijgt de koorts boven de 38,5 graden of meer, dan is het wel aangeraden om je kindje iets te geven en alles verder op te volgen. Luister hierbij ook vooral naar jouw gevoel. Als jij je er niet goed bij voelt, ga dan naar de dokter. Jij bent de mama / papa, jij bent baas! 😘


Huilerig

Gezwollen tandvlees

Op kaakjes, gezichtje en oortjes wrijven

Minder eetlust (hoe zou je zelf zijn als je tandpijn hebt. Belangrijk is wel dat je baby goed blijft drinken)

Vanalles in de mond steken, overal op bijten

Kwijlen, heeeel veel kwijlen


Zoveel soorten bijtringen, welke kies je het beste?


Er bestaan diverse maten, vormen, kleuren, materialen,... hoe kies je nu de beste bijtring voor jouw baby? Bij MIni-me raden we jou aan om te kiezen voor een houten bijtring of een bijtring van natuurrubber / latex.


Het grootste nadeel aan een houten bijtring, is dat het moeilijker proper te maken is. Maar het is zeker en vast een veilige én milieuvriendelijke optie.


Bij Mini-me hebben we gekozen voor bijtringen van natuurrubber / latex omdat deze beter zijn voor de natuur, gemakkelijk schoon te maken zijn én zachter zijn dan bijvoorbeeld siliconen bijtringen die doordat ze vaak nogal stug zijn, sneller stuk gaan.


Je vindt in onze Mini-me webshop een bijtring in de vorm van een schattig leeuwtje of een stoere krokodil. Je kunt ze bovendien in de koelkast leggen zodat ze heerlijk koel zijn om het opgezwollen tandvlees van jouw baby te kalmeren.


Deze bijtringen zijn niet alleen ecofriendly en duurzaam, maar ook gemakkelijk in onderhoud en zonder gaatjes of naden waar water of bacteriën in kunnen groeien. Je maakt ze gemakkelijk schoon door ze onder de kraan te houden, met een vochtig doekje of door ze in de vaatwasser te steken.


LET OP: leg een bijtring niet in de diepvries! Dit kan namelijk brandwonden veroorzaken en aan de huid van jouw mini-me blijven plakken.


 

Vond je dit interessant? Volg Mini-me dan op social media en ontdek dagelijks onze nieuwe posts met meer tips, tricks, grappige quotes, inspiratie,... Let's get social!


Klik hier om te connecteren met Mini-me op Facebook, klik hier om Mini-me te volgen op Instagram 🧡